Pour le Grand Chef d'ISIS

07 December 2015

Pour le Grand Chef d'ISIS

Habiboo, mă numesc Jamal Al Nasaar şi locuiesc împreuna cu familia la Paris de când mă ştiu. M-am născut aici, într-un cartier mărginaş, Abu Jamal a venit în Franţa acum 40 de ani. Sunt musulman dar sunt şi şomer şi sunt întreţinut de statul Francez. Tare aş vrea să nu-mi compromiteţi asta. Am şi o gagică franţuzoaică, grasă (seamănă cu cântăcioasa aia de Adele) care mă ţine şi ea cu câteva sute de euroi pe lună.

Lunar (şi doar pentru a-mi rotunji veniturile) jefuiesc cu o beretta de jucărie Supermache-ul din colţ sau alte câteva magazine de electrocasnice. Câteodată, şi câte un chioşc de ziare şi ţigări tot din zona-n care stau.

Barem proprietara Supermarcheului, doamna Xing, mă recunoaşte mereu prin ciorapul pe care-l trag mereu pe faţă şi ţipă mereu la mine "Monsieu' Jamal, je connais vous, monsieu' Jamal". O idioată, stă de 10 ani aici şi tot n-a-nvăţat limba.

În fine, nu despre asta vă scriu, oh, Grand Chef Isis. Săptămâna trecută pe când jefuiam în linişte cu pistolul meu cu apă un Brioche Dorée din Banlieue, casieriţa a apasăsat nu ştiu ce buton ascuns şi m-am trezit împuşcat în braţ de un lunetist şi apoi imobilizat de 25 de agenti SWAT. Vă spun sincer, s-au organizat ăştia rău de când v-aţi dat în bărci prin Paris.

Sunt mulţi care suferă din cauza la treaba asta. Mulţi români de la mine din cartier care operau prin Place Pigale, de exemplu, băieţii de comitet. De ţigani nu mai zic, că-i încurcă gaborii cu sirienii şi îşi iau săracii la bastoane de numa', numa'. O şmecherie nu mai poa' să facă nici albanezii la Bois de Boulogne, o combinaţie, o maradonna, nimic-nimic. Să nu mai zic de prinţii ăia saudiţi pe care nu-i mai lasă să tragă Rollsurile-n faţă la cluburile de baştani că cică să nu fie dinamitate. Ca şi cum ăia-şi iau Rollsuri să sară cu ele-n aer când zgârciobii naibii comentează şi când le zgârie janta parcangii şi nu mai marcă banu'.

Uite care e treaba, Grand Chef, vă scriu din penitenciar acu' şi vă spun aşa: Allahu Ak'Bar, nu zic că nu... că-l ştiu de mult pe mustăciosul turbănat, de mic vorba aia, da' nici în halu' ăsta... Măcar la noi musulmanii din Paris şi-ncă câţiva vagabonţi nu vă gândiţi de loc?!? Zic...

 

Cu respesct, J.

P.S. Pe ce am mai scump iţi zic, nici cu virginele alea nu e şmecherie că trebuie să forezi la ele ca prostu'. Şi nici mai caste nu sunt sau ceva că dacă sunt ca sor'mea şi fac muie şi cur de la 14 ani n-am rezolvat nimicuţa. Hai, yalla, că-mi dau ăştia stingerea pe cameră.