TUDO

11 May 2016

Nu suntem patrioți. Noi, românii, nu suntem nici măcar uniți. Nu tragem cu ai noștri. Poate că a venit timpul să schimbăm asta. Sau ŞI asta.

Am intrat în domeniul cinematografiei din 2013 de când mi-am înființat o casă de producție film, WatchMe Productions, şi am produs alături de Dan Chişu câteva filme. Dan este fără îndoială leader în România în ceea ce privește producția independentă, adică fără bani de la stat (CNC). Am învăţat multe de la el, ne-am şi lovit de multe împreună. Printre altele, am învăţat şi promovare de film. Am văzut cu tristeţe şi că lumea filmului nu prea pune suflet în promovare şi mă refer aici atât la producători şi regizori, cât şi la actori. 

Am lucrat apoi la o campanie de film făcută profi de către un alt leader al cinematografiei românești, Tudor Giurgiu. Campania "Lumea e a mea" poate fi luată ca exemplu. Până şi aici ne-am izbit de o rezistență dură a actorilor de a promova. Pur şi simplu şocant. Măcar pentru mine.

Şi aşa ajungem la TUDO. Film independent, făcut de pasionați nebuni, cu mai multă dăruire decât bani, care au fost extrem de puţini. 4000 de euro.

Nebunul de serviciu este regizorul Iura Luncașu. Şi atunci când faci film cu un buget atât de mic este evident că faci promovare de film cu buget 0 sau n-o faci deloc.

Am lucrat împreună cu Iura la Minte-mă frumos şi îi sunt îndatorat că mi-a dat șansa să fac parte din proiect. Pe platou am legat şi o strânsă prietenie, aşa că m-am implicat şi în promovarea TUDO. Aici vreau să mulţumesc în primul rând jurnaliștilor care se implică în astfel de proiecte care ţin strict de pasiune şi artiști români. Jurnaliști care nu vânează doar senzaționalul, ci încearcă să-l creeze. Jurnaliști care cred în contentul de calitate. Nu dau nume. Leocadia.

Dacă până acum actorii cu care am luat contact sunt, paradoxal, parcă anti-promovare, nu este deloc cazul aici, la TUDO. Aylin Cadîr. Sunt fanul ei pe viață de acum. O mai văzusem la teatru, în Maitreyi, piesă regizată de Chris Simion şi unde juca alături de Maia Morgenstern, dar dăruirea ei din TUDO m-a convins pe veci. Tipa a acceptat să fie efectiv târâtă prin Bucureşti, prin frig, într-o cușcă îmbrăcată doar în "pielea" personajului.

De vineri, 13 mai, TUDO este în cinematografe şi dacă o să vă uitați cu atenție în ultimul rând, în colț, s-ar putea să vedeți un băiat mic şi gras cu o pungă mare de floricele şi un tricou cu I LOVE AYLIN CADÎR.

#nomorehollywood #filmromanesc #talentromanesc #tudo