Cocaina, baieti rai si curve

23 October 2015

Mi-am petrecut o săptămână în Bogota-Columbia. Am plecat cu măcar 3 elemente/idei preconcepute despre aceste locuri: cocaină, băieţi răi şi curve.

Râd şi acum când mă gândesc. Devenit oraş mai cosmopolit decât Bucureştiul (măcar din anumite puncte de vedere), Bogota are cel puţin un hotel, Casa Medina (cel în care am stat) aparţinând Leading Hotels of The World şi câteva restaurante la locuri de cinste în topul San Pelegrino al celor mai bune restaurante din lume. Noi nu avem niciunul, din nicio categorie.

Nu se fumează nici măcar în cuburi, regulă păstrată până şi de owneri care pufăie pe bordurile uşor prăfuite (nu de ce trebuie însă) ca nişte mieluşei.

Wifi ? Peste tot ! Am prins acolo victoria Columbiei în meciul cu Grecia (3-0) de la World Cup. Fiesta Columbiană? Paşnică şi colorată.

De asemenea, am prins şi alegeri prezidenţiale. De la 8.00 la 16.00. Rezultatul final ? La ora 17.00, căci secţiile de votare erau dotate cu un sistem modern de vot pe bază de amprentă şi care înregistra pe loc alegerea făcută.

Dacă ne-ntoarcem la cele 3 elemente menţionate anterior... Le vreţi? Bucureşti city !