Let me tell you about Untold

09 August 2016

Acum când totul a fost spus despre acest festival, iată şi părerea unui tip care urăște house-ul, muzica electronică şi, în general, tot ce e făcut pe calculator:

A fost primul meu an de Untold (o zi, am zis să nu risc totuşi). Am ales prima zi, joi, am înţeles de la consumatorii de laptop că e o zi bună. Nu sunt un virgin al acestui gen de evenimente, am mai încercat şi Ultra Music Festival în Miami şi Sunwaves de câteva ori. Mi s-a părut încp de la început foarte bine organizat, cu o singură excepție: cozile clasice la jetoane sau carduri sau ce mijloc de plată aleseseră ei. Dar cam atât ca problemă, ceea ce e mare lucru. La Ultra sunt probleme mari cu accesul atât la Festival, cât şi la sectorul VIP. Se vând mai multe decât spațiul alocat şi pe perioada artiștilor mari Fire Marshall-ul decide câţi intră. Haos, în fine. Aici la Cluj totul merge ca uns.

Foarte bine organizat VIP-ul din Ursus Arena, manageriat de Fratelli. Marile cluburi din Miami au fiecare câte o secțiune VIP la main stage. La noi este doar Fratelli, dar e impecabil pus la punct. Fără overcrowd, multe mese, bottle service şi chiar mâncare de la Biutiful.

Cel mai mare regret al zilei de joi este că am ratat-o pe Inna care a deschis Untoldul. N-am găsit avion. E groasă cu avioanele şi cu cazarea pe perioada festivalului. La infrastructură încă stăm prost...

Primii la care am asistat au fost cei de la Faithless. De excepție. Baterie, chitări, clape, dar şi nelipsitul laptop, băieții au făcut un show de excepție producând şi sunete live, nu doar înregistrate. Spre marea mea satisfacție.

Au urmat fetele de la Nervo cu o energie incredibilă şi o muzică comercială foarte misto. De pe laptop.

La 1.30 a intrat Tiesto şi laptopul său fermecat. Muzica ingurgitabilă până şi pentru mine. Mi-am dat seama că digeii ăștia sunt un fel de maneliști doar că nu bagă live. Tiesto a pus şi ceva melodii de la fraţii de la Avicii şi alţii.

Ultimii au intrat cei de la Dimitri Vegas şi Like Mike care au şi închis cu un super foc de artificii. Muzica nu ştiu cum era. Eram deja mort.

O problemă este şi să găsești transport spre hotel la plecare. Mi-am târât picioarele pe străzi o oră şi jumătate, până am găsit taxi. La anul voi fi mai organizat.