Cluburi

23 October 2015

Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea sa. Principiul se aplică și-n ziua de astăzi cluburilor bucureștene ai căror clienți sunt după chipul și asemănarea patronilor. Nu râde, le știi și îi știi , nu sunt la fel ? Nu aparțin ei oare acelorași lumi ?

Cameleonul din mine se adaptează foarte bine-n toate deși mă simt cel mai confortabil în Gaia și Fratelli (am spus confortabil, nu perfect, nu ideal). De ce, mă-ntrebi ? Da, știu, nu mă-ntrebi nici tu nici nimeni dar eu tot am să zic : Pentru că mă uit la ceilalți participanți la nightlife și pare că ar avea ceva de făcut și în daytime. "Ceva" legal, "ceva" moral, "ceva" impozitabil, "ceva" constituțional, "ceva" normal. Indispoziția simțită în celelalte localuri de noapte vine de la faptul că 80-90% din consumatori își procură banii din lucruri care mie mi se par aproape de Zona Crepusculară.

Mi-e frică de tot ceea ce nu-nțeleg: mi-e frică de fizică cuantică și matematicile avansate, mi-e frică de "Mireasă Pentru Fiul Meu" și de muzica house, mi-e frică de arta minimalistă și de ecranele curbate de la Samsung, mi-e frică de cei care nu consumă alcool și de cei cărora nu le plac cartofii prăjiți. Mi-e frică, deci, și de cei ce plătesc cu lejeritate nota și totodată n-au avut niciodată carte de muncă sau vreo moștenire fabuloasă sau un câștig la lotto. Doar o idee. Nu mă luă în seamă.