Pai bravo, ma

07 April 2016

Să-mi bag pula dacă tutunul nu dăunează grav sănătății. Chiar aşa e. Ca şi drogurile. Ca şi alcoolul. Păi bravo, mă, ce morții măsii s-a creat vreodată fără astea? Muzică? Pictură? Film? Nici măcar copii. Dragoste sau sex. În chimia dintre el şi ea mai e nevoie de un ingredient ca să iasă cu scântei. La mine, de exemplu, ea+tutun+300 de vodcă este dragoste la prima vedere. Îmi cunosc formula efectiv. O sticlă de Charme de la Mer = un articol pe blog. O seară la Loft+ 2 trabucuri+ 2/3 sticlă GreyGoose am scris o strofă din Da, mamă. 3 pahare de M1+ea = futut bun (pentru mine zic, mă doare-n cur de ea). Şi bag un trabucel imediat după.

Vreau o țară ca afară, dar să se fumeze înăuntru. Recunosc, şi?!? Păi bravo, mă, aţi început cu fumatul? Mai făceați si voi 2-3 spitale şi o autostradă şi apoi negociam. Voi ne "rezolvaţi" întâi cu astea ușoare? Păi bravo, măăăă... Hai că mai sunt d'astea americane 100%: în California nu se servește nicăieri alcool după ora 1. LA-ul se-nchide la 2. Efectiv. Prin lege nu e deschis nimic după 2AM. La New York după 4. Păi hai să reglementăm şi orele de ieșit, şi ora până la care se vinde alcool. Păi bravo, mă, o să fie mai multă lume-n stradă ca la răscoală şi tot aşa, cu furci si torțe!

Băi, cu nefumatul în restaurante sunt de acord. Nu poa' să mănânce omu' şi lângă, doi jegoşi ca mine să-şi aprindă doi buşteni aduși din Cuba sau Dominicană. Corect. Dar la club? La Fratelli, Boa, Bamboo? 20 de metri înălțime şi sisteme de aerisire performante? Nu se simțea nimic. Americanii sunt cei mai răi atât cu legea în sine, cât şi cu implemenatul ei. Au o singură excepție. UNA! Vegas, în hoteluri, la Casino. Şi la slot Machine poți sta o oră cu un dolar băgat şi fumezi în voie. N-au avut curaj să-l interzică şi acolo şi să riște sa piardă la buget. Șansa noastră era în Night time entertainment. Trebuia să ne vedem interesul, un pic de coaie. Păi bravo, mă, de unde coaie? Aleși mai speriați ca ăștia n-am văzut de când sunt.