#bromania #cudetoate

18 April 2016

Duminică seara am ajuns la Sala Palatului la show-ul de stand-up al lui Matei Dima. Nu știam la ce să mă aştept şi nu mă așteptam la mare lucru. Îl cunosc, chiar suntem amici şi îi stiu sketchurile de pe Facebook care m-au distrat mereu, dar am pus asta pe seama unui cumul de factori pe care omu' îi stăpânește bine. Actorie, regie, scenariu, efecte (CGI), personaje, producție. Produsul final a fost mereu unul profi.

Nu mă așteptam însă la mare lucru la Sala Palatului pentru că nu l-am văzut niciodată pe o scenă şi nu e lucru ușor. I-am văzut pe regii stand-up-ului românesc, Bobo, Văncică & comp în spectacole pe alte scene decât cea de la Deko şi efectul e cu totul altul. Râsul se stârnește mai greu într-o sală mare, cu mai multă lumină şi cu spectatorii nu aşa înghesuiți. La Matei însă am râs. Mult. Materialul bun şi interpretarea foarte bună. Altă categorie de actorie pe scenă, fără duble şi cu ceva improvizație cel puţin pe reacțiile publicului.

Şi ce public! O Sala Palatului plină. Apăsătoare senzație. Si plăcută, sunt sigur, dar atunci pe moment sigur omu' a simțit presiunea. Curaj. Curajoase şi cele două puștoaice care au deschis show-ul. Laura şi Cristina. Le ştiu pe amândouă de când aveau 14 ani şi au evoluat incredibil. Şi aseară pe scenă, şi în general.

Matei e rege pe tot ce e online. YouTube, Instagram, Facebook, Snapchat şi probabil şi pe altele pe care nu le ştiu eu. Clar publicul lui e tânăr spre foarte tânăr. Eram printre puținii purisani din sală. În rest puști şi puștoaice. Şi ce puștoaice! Trebuie să ies mai des cu Matei, de preferință prin Centrul Vechi şi pe litoral. Într-adevăr, trebuie să cerem buletinele înainte, că ăsta e ultimul necaz de care am nevoie...

Way 2 go, Bro !

#bromania #cudetoate #hihi