Femeia e la putere

28 June 2016

Nu sunt eu prea de-acord cu treaba asta, dar semnalele sunt clare: femeia e la putere. Sau asta se dorește. Așa ne transmite Hollywoodul. Că băieții ăia dau trendul.

Să luăm doar Game of Thrones, de exemplu:

Daenerys, mama la dragoni și aia care nu se arde niciodată e pe cai mari. Sau dragoni dacă e să fim mai exacți, căci i-a eliberat pe drăgălașii care au pârjolit tot ce le-a stat în cale. Cersei, regina perversă și nimfomană a preluat Tronul de Fier și îi stă mai bine pe el decât tuturor micuților poponauți care au precedat-o.

Sansa Stark a preluat Winterfellul și l-a dat la câini pe Ramsay Bolton, care mi-era atât de simpatic. Vrăjitoarea-Bunăciune a pus și ea umărul.

Arya Stark e și ea mare ciumecă acum.

Sora eunucului ăla de Theon Greyjoy are și ea flota ei.

Până și în Dorne au venit niște femei la putere.

Bărbații sunt vai de mama lor. Majoritatea morți. Unul ciung. Jon Snow ce s-a mai reabilitat, dar și pe el dacă nu-l învia roșcovana... Piticul ce se mai descurcă, că se dă mereu cu ăia mai șmecheri. Așa facem noi, piticii afemeiați și bețivii. Supraviețuim.

Tendința e clară. Până și-n House of Cards mi-e că ia Claire Underwood puterea.

Sper ca toate astea să fie un semn clar că vine Hillary Clinton la președinție, căci sunt eu misogin dar nici în halul în care să-l vreau pe Trump.

E cald rău, dar să nu uităm: winter is here!!