Oameni misto

07 September 2016

O altă postare care nu va interesa multă lume şi nu va fi shareuita, deşi poate ca mai sper incă să mi se dovedească contrariul, căci e vorba de copiii de la mine de la orfelinat.
Copii cărora bunul meu prieten Florin Chilian le-a aranjat o super vacanţă într-un loc deosebit. A vorbit cu o prietenă de-a lui cu o pensiune senzaţională la Văliug.
I-am rugat pe cei care au fost acolo să-mi descrie cum a fost căci erau foarte entuziasmaţi. Iată ce mi-au scris:

Tocmai ce s-a încheiat cel mai important festival anual de open air jazz din Europa Centrală şi de Est - Garana Jazz Fest.
Dna Andreea, propietara pensiunii, ne-a primit cu braţele deschise după atâta muncă cu clienţii cazaţi în timpul festivalului. Noi nu am ştiut cine este până nu ne-a spus numele, pentru că servea la mese împreună cu cei doi colegi. A avut încredere totală în copii şi ne-a predat cheile urmând ca fiecare să se cazeze în cele 22 camere.
A blocat această perioadă încă de la începutul anului. A doua zi de la venirea noastră a venit un grup mare care a fost refuzat politicos că nu mai sunt camere disponibile, ele fiind ocupate de catre noi.


Camerele sunt incredibile, foarte curate, cu mobilă de lemn, pictată manual, lcd-uri şi paturi superconfortabile.
Nu numai camerele au fost ocupate dar şi terasa, restaurantul la orele de mic dejun , pranz şi cină . Le-au servit copiilor de la pizza , mici , cartofi prăjiţi, ciorbe până la preparate locale care sunt foarte gustoase, dar nu ştim cum se numesc. Totul este facut "în casă": mâncare, pâine, plăcinte, tarte, budincă, dulceată.
Restaurantul este cel mai cunoscut din zonă şi toţi drumeţii se opresc să mănânce aici, preţurile fiind şi ele foarte accesibile.
Pentru a nu se plictisi copiii, dna Andreea şi soţul dânsei au mers şi au vorbit cu toti vecinii propietari de pontoane şi i-au dus în fiecare zi în altă locaţie. Au avut parte de la şezlonguri de lemn până la paturi de piele cu vapori de apă pentru a se racori, au fost serviţi cu limonade, felii de pepene şi zmeură proaspată.
A închiriat plăci pentru a se da pe apă, hidrobiciclete, canoe şi bărci.


Când căldura se domolea a pregătit biciclete pentru toată gaşca şi s-a pornit un circuit prin pădure.
Cei doi copii ai gazdelor ne-au fost ghizi peste tot - de la drumul cu bicicletele, modul de folosire a plăcilor de navigare, până la prezentarea celui mai nou şi mai mare parc acvatic din România - Arsenal Park (tema militara), unde Dna Andreea ne-a organizat o zi superba. Toată lumea a rămas impresionată de tiroliana care pornea de pe un turn de control (50m înălţime) şi continua pe o distanţă de 650m în coborâre abruptă.
Aici am avut parte de multă distracţie, topogoane cu inaltimi ameţitoare, bazine de înot cu cascade şi fântâni arteziene. Tot în incinta parcului am fost duşi cu cei 40 de copii la restaurant, unde toată lumea a mâncat, a primit sucuri şi tot ce şi-a dorit. Nu ne-au lăsat să achităm nimic: nici intrarea în parc, nici transportul, nici consumaţia copiilor.

Sunt nişte oameni deosebiţi. Mâine avem pregatită o lecţie de călărie, dacă vremea ţine cu noi - dacă nu, au pregătite joculeţe în interior.

Copiii s-au bucurat foarte tare şi de locul de joacă amenajat în curte, căsuţa din copac , trambulina imensa pentru sărituri, piscină şi jacuzzi.

Dna Andreea nu doreşte să spunem aceste lucruri ca o reclama pt. pensiunea Gasthof Tirol, ci mai degrabă pentru a promova zona. Trebuie de asemenea precizat că petrecerile din nopţile de weekend NU sunt pentru copii.

http://gasthof-tirol.ro/ro/

https://m.facebook.com/gasthof.tirol

http://www.chilian.ro/