Sotia mea

21 November 2016

Soția mea o sa fie o tipă mişto. O să fie o d'aia de gătește un pic mai mult de cartofi prăjiți da' rar că e obișnuită să mănânce'n oraş. Pe la restaurante o să comande numa' tartar şi creveți da' de sărbători o să bage jumări, ceafă de porc şi salată de boeuf. O să facă mişto împreună cu mine de raw-vegane şi o să ştie să mănânce sushi cu beţele şi o să ia şi cu ginger d'ăla şi eu o să mă strâmb că nu-mi place. Ea o să meargă mult pe sashimi şi eu pe nigiri aşa că n-o să-şi bage beţele la mine, o să-mpărţim doar soya d'ăia cu less salt la căpăcel verde. Soția mea s-a născut deja dar clar după 95 şi o să-i mai povestesc eu faze din comunism şi n-o să mă creadă.

Nevastă-mea are un super cur de la mă'sa şi țâțe îi pun eu de la Gad sau de la Radu Ionescu, mai bine la Radu că ălălalt o să vrea şi s-o fută. Nevastă-mea conduce maşină de teren, nu merge la drum lung, dar parchează bine şi o să vină să mă ia de la Boa când sunt mort. Maşina o are de la ta'su, dar mă crede când îi spun la băutură că i-o schimb cu ceva ultima generație şi când îi spun de Michelin zâmbește că se gândește c-o duc la restaurant nu că-i iau roţi de iarnă.

Soția mea e pe undeva, are cont de Facebook şi Instagram, dar pe Snapchat nu  postează, doar urmărește câteva gagici să vadă şi ea ce se mai poartă. Evident că n-are poze cu fluturași şi limbi de câine şi nici photoshopul instalat pe iphone. Nevastă-mea are clar iphone, dar nu-şi face poze în lift, la volan şi la sală. Face sală. Are antrenoare, nu antrenor. Nevastă-mea mă va înșela doar o singură dată şi atunci doar cu Tom Hardy da' nu mă deranjează să fut dupa Tomy.

Nevastă-mea e mereu la modă. E mereu pe boardsuri pe Pinterest şi își cumpără Harper's Bazaar şi-n limbi pe care nu le cunoaște, deși le cam are cu limbile. Niciodată Elle. A votat şi cu Klaus că era la modă şi era toată Puie Monta, dar acum îl regretă pe Victor. Nevastă-mea e normală.

Soția o sa muncească. O să fie notăriță sau bugetară ceva şi n-o să-i placă ce face. Ea citește Coelho şi Marquez, a citit şi Maticiuc dar nu i-a plăcut. Își ia mereu o geacă la ea ca să nu o împrumute pe a mea şi e rockeriță. Fumează doar când bea vodcă. La film nu-şi va lua nachos niciodată, doar popcorn şi un Snickers tirat în geanta Chanel cu lanț lung. Poartă mai des cămăşi bărbătești în carouri şi blugi decât rochii şi arată demențial în orice variantă.

Nevasta mea mă iubeste mai mult decât o iubesc eu pe ea deși la-nceputul drumului era taman invers. Ea este cea mai draguţă cu mine atunci când nu mi-e deloc bine. Nevastă-mea se-mbracă extrem de cool şi se ambiționează s-o facă cu bani puţini deşi accesoriile ei sunt tare scumpe.

Nevastă-mea nu e bi dar îmi face câte o surpriză pe lună la ceas de seară, să-i dea Dumnezeu sănătate. Nevastă-mea înghite. Nu-i place la bubuială, merge doar la Sunwaves şi Untold dar nu mă cară la RomExpo la Luciano şi ăștia. Trage pe nas doar de trei ori pe an dar nu recunoaște. Nu ia boabe. Se uită şi la Borgias, dar şi la Ballers şi dansează doar pe muzică de negri deși n-o suportă pe Rihanna. Nevastă-mea mănâncă noaptea pe ascuns Nutella pe pâine, plânge la filme de dragoste şi adoră copiii.  

Citesc ce-am scris şi e clar că ramân singur.