Minte-ma frumos

04 April 2016

Avem film de public pe marile ecrane. Minte-mă frumos în Centrul Vechi este efectiv un film comercial şi asta este rar în România. Nu spun că n-avem filme bune, dimpotrivă, dar majoritatea filmelor sunt filme de autor făcute pentru festivaluri care apoi își încearcă norocul în sălile de cinema şi se miră de ce nu prinde. Nu condamn căci, întâmplator sau nu şi mie-mi sunt pe plac acele filme şi am produs doar asta până acum. Dar iată că în oceanul de nebuni din cinematografia românească, căci nebuni sunt, pe onoarea mea, se distinge această specie aparte: creatorii de film comercial.

Adrian Lustig (producător şi scenarist) şi Iura Luncașu (regizor) sunt din pionierii acestui gen căci la primul Minte-mă au înregistrat un număr de spectatori impresionant, depășit doar de regizoarea Cristina Iacob cu al său Selfie. Iată ca băieții nu se lasă şi revin cu Minte-mă frumos în Centrul Vechi cu o rețetă mai bună: actori tineri şi talentați, imagini superbe filmate cu drona care ne arată un Bucureşti de senzație, o muzică foarte bună, o poveste incitantă cu acțiune şi comedie deopotrivă.

Am prins şi eu un rol în acest film, deși nu sunt nici tânăr, nici talentat. Cămătarul Marlon. "Marlon care dă cu brandul."  Eu, George Pistereanu aka Marcel, Diana Roman aka Rossi suntem personajele negative ale filmului şi îi terorizam pe băieții buni, Pavel Ulici şi Marius Damian.

La repetiții l-am întrebat pe regizor dacă ţine neapărat la scena mea de pe motor sau dacă se poate rescrie căci nu știam să merg. Mi-a spus că insistă şi iată-ma, două zile mai tarziu, înscris la școala moto pe care am şi terminat-o in timpul filmărilor. Acum sunt posesor de carnet categoria A şi mă pot lăuda că am intrat cu un Harley Davidson într-un bar, fie şi doar în timpul filmărilor.

Tot ceea ce ne mai rămâne este să ne rugăm să vină lumea la cinema, să prindă gustul filmelor romanești cu umor şi personaje autohtone. Poate în felul acesta reușim să lansăm un pic industria asta de la noi şi încetăm s-o mai susținem pe cea hollywoodiană necondiționat.

#nomorehollywood #filmromanesc #talentromanesc