FMM, Ionute!

12 June 2017

Tocmai am plecat din Cluj, de la TIFF. La aeroport, bucurie mare: am prins aeronavă d'aia pe normalitate, mare, câte trei locuri pe fiecare parte a culoarului, d'aia de face doar 50' până la București. M-a ferit Bărbosul de gândac d'ăla cu care era să mor de la Chişinău, anu' trecut şi de care prind mereu spre Cluj şi Timișoara. Acum, o veste bună şi una rea. Am prins loc la ieșirea de urgenţă, d'aia cu loc mai mult la picioare (nu c-aş avea nevoie) dar na', te bucuri când prinzi. Locul însă era la mijloc între doi necunoscuți mai vrednici la checkin. Ei, rezist 50', mi-am zis şi m-am îmbărbătat de îndată.


Când ajung în salonul de așteptare nenorocire: trei avioane plecau concomitent aproape. Un Wizz tot la București, încă o ceva spre Bergamo mult pe căpşunari şi alți băieţi agricoli şi Taromul meu, ăsta mare. Cutia de chibrituri pe care clujenii au transformat-o în aeroport nu rezistă la trei avioane. Lumea era claie peste grămadă de zici că eram la o autogară prin India sau (mai rău!) la Loft de 1 mai. La câtă lume era chiar mă uitam din instinct să mă sui pe o masă, ceva. 


Ne îmbarcăm în aeronava Timișoara (ironic,nu?) şi-mi iau în primire locul din mijloc. La geam, un domn politicos şi la locul lui. Locul de la culoar liber. Mă gândeam că dacă rămâne aşa să mă şi mut acolo ca să avem un loc liber între noi, ca la business, pe vechi. Ca atunci când făceam afaceri şi nu filme şi aveam bănuți. Dar ce sa vezi?! O tipă drăguţă, finuță şi cool vine lângă mine. Părul mai scurt, fără extensii, operaţii sau alte upgrade-uri. Blonduță, naturală, pantaloni şi sacou. Ei, zic, o suport pe cea mică 50 de minute de zbor. Însă o aud vorbind tare, cu cineva care stătea mult mai în spate: "Ionuţ, nu vrei să facem schimb? Să ai mai mult loc?". Şi a plecat.


Când a apărut Ionuţ în dreptul culoarului mi-a înghețat sângele în vene şi am crezut că mă ia un atac de apoplexie. 210 kg în viu, mai tânăr ca mine cred, într-un costum subțirel de in şi asudat tot. Un porc crescut parcă de Țiriac special pentru a fi împușcat de prinţul Charles. Un porc mistreț lent, cu cap mare şi bun de trofeu, din care curtea regală s-ar fi hrănit tot anul cu ușurinţă. FMM, Ionuțe.


S-a aşezat lângă mine (încă stă căci rândurile astea le scriu din avion chiar dacă voi le veți citi la aterizare). Revărsarea șuncilor lui m-a storcit. Transpirația faldurilor laterale, acum lipite de brațul şi umărul meu stâng m-a scârbit. FMM, Ionuțe!


Bine şi nenorocita aia mică care s-a găsit să-i facă un bine. Lasă fă, cum ne-a fost norocu' la fiecare, ce te joci tu cu destinul?! Poate o să crapi pe locul ăla pe care te-ai dus în loc să stai lângă mine! Poate e un scorpion negru chiar acolo!! Mă gândesc ce râde ăla care acum stă lângă ea şi lângă care Ionut, butoiul de căcăt, a stat probabil 2-3 minute. Nici nu vreau să mă gândesc. FMM, Ionuțe!

 

Şi oricum, cum să te cheme Ionuţ?!? Când treci de suta de kile ar trebui să treci automat la Ion!! Şi când treci şi de 200 sa rămâi doar Oooooo! FMM, Ionuțe!
Cum s-a aşezat a cerut un fel de prelungitor la centura de siguranță. Şi astea i-au adus pe loc. Păi la ce-i mai trebuie, fă, centura?!? Că ăsta a intrat în scaun cu limba de pantofi şi îl scot doar încarcerările. La ce te mai legi, Ionuțe? FMM, Ionuțe!


Nu trec 10 minute şi vine aia cu sandwich-uri. Eu cu normalul refuzăm cu speranţa că înțelege si Ionuţ ceva. Nooooo. Ionuţ bagă bagheta-n gură cum bag eu Ketonalul după Nuba. Şi își ia şi Cola. De data asta zero. Ia bivole, normală că nu mai contează. FMM, Ionuțe!


Termină snack-ul în timp record şi rămâne cu ambalajele-n braţe că noi fiind la ieșirea de urgenţă n-aveam măsuțele în scaunele din față ci în brațele scaunelor noastre. Braţe care dispăruseră de la-nceput în pliurile şi faldurile lui de nu mai aveam nici eu acces la a mea. FMM, Ionuțe!


Concluzia e că sper să citească. Şi el şi Măruță care să-l streseze cu cântarul ăla de după canapea ca să slăbească. Slăbește, în plm şi tu sau fă mai mulți bani şi ia-ţi două locuri în avion! Ce vină am eu? Dacă o să cădem sigur o să fie vina ta că n-au prevăzut nici ăștia aşa cargo!!! FMM, Ionuțe!