Restauranul meu preferat

19 February 2018

Trebuie să încep prin a spune că restaurantul meu preferat din toată lumea este Zuma. Cel puțin din câte am încercat până acum. Este un japonez fusion și este la Londra, Miami, Istanbul și Dubai. La fel de bun peste tot. Nu are stele d\'alea Pirelli sau cum le zice deși cred că bucătarii lor au, în fine.

Astăzi am ieșit în oraș cu un prieten vechi, francez, general manager la restaurantele club Bagatelle din întreaga lume. El m-a dus la Nusr-Et să mâncăm. Auzisem de el. E turcul ăla de-ți aruncă sare din cot așa mișto și arătă ca un fel de Bruce Lee pe cocaină. L-am întrebat dacă și-a făcut fraierul și la Miami restaurant. Mi-a spus că are mai multe în toată lumea dar de fapt sunt toate ale ownerilor Zuma. I-au plătit 2 milioane de dolari pe nume și imagine și le-au făcut ei. El se plimbă dintr-unul într-altul și pune sare în bucate de pe antebraț la care știe toată lumea cât a muncit. Pentru treaba asta își mai ia câteva bulioane pe an.

Am ajuns acolo, coadă ca la balamuc, noroc că pe al meu îl știa lumea și ne-au așezat imediat. M-a avertizat ca e scump și dacă nu mâncăm mult și nu bem alcool deloc tot e 200usd de persoana. A avut dreptate căci n-am exagerat pe mâncare și am băut doar o sticlă de vin la 100 și am plătit 570 în doi. Într-adevăr cea mai bună carne din viața mea.

La sfârșit a venit managerul la noi la masă și s-au apucat sa vorbească ca între manageri. Că, dacă le merge, că astea. Și ăsta zice că e perioada low și că în decembrie făceau mai bine, dar că așteaptă boat show-ul și ultra ca să-și revină.
\"acum facem undeva la 500 de oameni pe zi că e mai low, dar pe high high season media este de 1000 pe zi\"

Plm, ăștia încasează între 100.000 și 200.000 pe zi doar la ăsta din Miami. Între toate restaurantele lor fac undeva la 20 de bulionașe pe zi de când s-au anturat și cu salina turcă pe două picioare. Stai să vezi de nu mă apuc și eu sa arunc cu piper și smântână în sus poate mă remarcă dracu cineva.