ingeri despre care trebuie stiut

01 September 2017

Am mai vorbit de acest loc, de Gasthof Tirol. Este unul din cele mai frumoase locuri din România. Proprietara acestui hotel îmi ia toţi copiii de la mine de la orfelinat, de la Fundatia Metropolis de două ori pe an la ea la hotel. Vara şi iarna. Şi sunt mulți. 36 de copii locuiesc la mine şi 25 de copii vin zilnic la masă și la făcut de teme. Copii sărmani din cartier. Știam toate astea şi totuşi amânam să ajung acolo. Cât putea să fie de frumos?

Cum am ajuns întâia dată? Tot ea, proprietara, Andreea a găzduit toată echipa filmului Ghinionistul în care am jucat şi care sper să iasă în toamna asta, cel târziu în primăvară. Am fost acolo cu regizorul, Iura Luncașu, cu Vlad Logigan, Dorian Popa, Sali Levent şi toţi ceilalți actori sau membri ai echipei. Nu mi-a venit să cred ochilor. Mai sus de Reșița, în munți, hotelul se află lângă Ponton Casa Baraj unde pe timp de vară se organizează nişte petreceri ce le egalează cu ușurintă pe cele ale Loftului. Şi asta în mijlocul naturii, pe malul unui lac. Tot vara, un pic mai sus, în satul Gărâna se desfășoară cel mai tare festival de jazz din sud-estul Europei.


Fata asta, hotelul ăsta n-are cum să facă bani. Are camere relativ puţine, poate 20. Fiecare diferită de cealaltă şi decorate ca-n basme. Când e jazzul stau artiștii. Când am făcut noi filmul am stat noi cu echipa. De două ori pe an stau copiii de la orfelinatul meu. Toate astea fără bani, cu tot personalul şi Andreea care munceşte pe brânci pentru noi, clienții neplătitori.


Îngerul ăsta de fată, şoţul ei, cei doi copii nu pot exista real. Şi cum totuşi ei există şi merg printre noi, pentru oameni-îngeri ca ei merită să. Să orice. Să lupți, să speri, să continui.


Nu ştiu cum să mă revanşez. Nu cred că voi putea vreodată. Poate doar să vă povestesc vouă, să vă recomand să încercați acest loc. Dacă merge cineva acolo şi e nemulțumit rog să-mi scrie. Doar verific cu Andreea că a fost, cât l-a costat şi îi rambursez eu neplăcerea. Şi dacă nu ajungeți, sau până ajungeți, poate un like, un follow. Pe facebook sau Instagram (gasthof_tirol). Un share, chiar. Este un loc, sunt nişte oameni care merită știuți. Măcar atât. Mulţumesc.