Am fost taximtetrist in Cluj

20 September 2017

Ce-i drept pentru o singură noapte, nu mi-a displăcut însă deloc. Cluj este unul din orașele mele preferate, e drept că şi datorită TIFF şi Untold pe care le ador.


A fost o singură noapte şi nu una oarecare. O noapte de filmare. Veneam după rolurile din Selfie, Două Lozuri şi Minte-mă frumos în Centrul Vechi. Eram obișnuit cu un cu totul alt ritm de filmare. Aici însă era cu totul alt vibe imprimat de oraş pe de o parte şi pe de cealaltă (mult mai important) de regizoarea Anca Damian.

 
M-a invitat la Cluj cu două zile înainte de filmare ca să repetăm, credeam eu. M-a ascultat o singură dată cum dau textul. În film eram "taximetrist 2", dar asta nu era decât o mândrie pentru că Toma Cuzin era celălalt. Aveam filmare de noapte şi emoții şi ziua. La 21.00 m-a chemat pe set. Strada pe care urma să conduc ducea pe lângă parc către Casino. Taxiul meu era tractat de altă maşina, căci aveam ditamai camera montată pe capotă şi nu vedeam nimic.

 

"Clientul" era nimeni altul decât personajul principal care însă n-avea replici aici. Eu însă urma să vorbesc tot drumul la telefon. Am întrebat-o ce indicații are. "A, să nu uiţi să mai schimbi vitezele că Toma a tot uitat". Pfoa, atât?!?

 

Eu așteptam tot felul de cârje şi altfel de ajutoare. "Bine, zic, cât timp avem?" am întrebat obișnuit cu timpul alocat personajelor secundare ca mine, adică fix zero. "Cum adică? Toată noaptea. Până îţi iese. De ce crezi că n-am vrut să repetăm?"


Nu-mi venea să cred. Lipsa presiunii factorului timp m-a liniștit cumva. Totuşi, primele trei duble au fost execrabile şi eu gâtuit de emoții. După a patra am auzit prin stația prin care Anca comunica cu habitaclul taxiului meu "asta a fost bună, continuăm" şi asta m-a liniștit cumva.

 

După a zecea a intervenit iar regizoarea "avem 2-3 bune pe care le pot folosi. Schimbă un pic textul, bagă de la tine. Să nu te intervină rutina". Începuse să-mi placă mult. După dubla 23 când m-a oprit de tot spunând că e mulțumită eu deja eram taximetrist şi voiam să-mi dea drumul mașinii ca să fac curse prin Cluj, atât eram de relaxat şi în personaj. A fost cea mai plăcută filmare la care am luat parte şi Anca Damian, regizorul care mi-a insuflat cea mai mare încredere în mine.


Am văzut întâia oară filmul la început de August la Anonimul în Deltă alături de ea, de scenarista mea dragă Lia Bugnar şi de fiul Ancăi, personajul principal, Anghel Damian. În film mai joacă şi prietena mea Olimpia Melinte şi idolii mei Adrian Titieni şi Vlad Ivanov. Un cocktail de oameni pe care îi ador şi care se numește "Perfect Sănătos".


Dacă vreţi să ne vedeți, suntem din 15 Septembrie la cinema. #perfectsanatos #nomorehollywood #filmromanes

P.S. Vă rog mult, este un film de popcorn şi cola maxim, fără nachos. Multumesc anticipat!