Pana ieri am fost virgin

20 September 2017

Cel puţin dintr-un punct de vedere. Pot să spun că am fost ieri la primul casting din viața mea. Staţi aşa că vă explic. Am jucat până acum în aproximativ 10-11 filme. Rolurile le-am obținut în urma unor şcoli efectuate sau relații de prietenie pe care mi le-am făcut în timp cu regizorii sau directorii de casting. Nu, nu e ceva special, aşa e industria asta la noi. Te cunoşti cu lumea şi când se apucă bossii ăia mari să facă film te mai cheamă aşa la o probă, dar cam au în cap ce şi mai ales cu cine să facă.

Fratele vostru, multe roluri, toate mici. Asa sunt, m-am specializat pe astea mici. Cu muștar. Păi ce să-mi dea şi oamenii ăștia? Eu sunt mic, deci roluri mici. N-am facultate, deci roluri mici. Aia e, roluri mici, filme mari. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.

Săptămana trecută mi-a scris o doamnă producătoare pe care n-o cunoşteam să vin la un casting pentru doi regizori pe care iar nu-i cunoşteam, dar d'ăia cu filme pe la Cannes şi alte Ozn-uri d-astea la care eu doar visez.

Ieri m-am prezentat. Frumos, disciplinat, cu rolul învăţat. Bine, nu era greu, v-am spus că prind roluri mici. Mici şi fără nume. Am fost "hoț 1", ghiciți unde, "taximetrist 2" mă găsiți şi acum dacă mergeţi la cinema în Perfect Sănătos șamd. Oamenii foarte amabili la casting, parcă mi-au mai alungat din emoțiile ce mă gâtuiau şi care-mi apar de fiecare dată fără excepție.

La final, doamna producător mi-a spus că m-au selectat pentru că m-au văzut în Două Lozuri aşa că trebuie să le pun ceva acatist la biserica lu' Doru, Papi şi Dragoş. Mă rog, măcar lu' Papi şi Dragoş că mă pot regla cu Doru şi pe la Nuba. Şi mai mult, ca să fie extra draguţă, doamna m-a întrebat dacă abordarea a fost Ok. I-am raspuns: 
"Doamnă, dacă începeaţi sms-ul prin a mă înjura de cele sfinte şi apoi mă chemați la casting şi tot mi se părea abordarea Ok, ce naiba. Nu m-a mai chemat nimeni niciodată."
A râs. De fapt, au ras mai mulți şi mă gândesc că şi dacă nu-l iau, măcar poate mă mai cheamă la altele. 
Băi, țineți-mi pumnii, da?!?