Sunt creștin ortodox dar tot le iau clopotu'n pula.

11 April 2017

Am comentat şi am postat tot felul de glume legate de vestitul clopot, Daniel şi alte lucruri sfinte. Pentru că multă lume a comentat vreau să explic câteva lucruri:

  - sunt credincios (nepracticant, dar sunt).

  - sunt botezat ortodox, cred că nimic nu e întâmplător şi nu mi-aș schimba religia.

  - părinții mei au construit o biserică în București la care tatăl meu este şi acum epitrop. Nu am să spun care căci măcar atât să rămână din discreţia tatălui meu care nu vrea să se ştie nimic din ce realizează. Au cumpărat şi ei clopote, de la Viena. Nu este niciunul dintre noi în niciun fel reprezentat pe vreunul dintre clopote. Nu este niciunul dintre noi pictat în biserică. Ni s-a spus că aşa se obișnuiește, dar am refuzat.

  - cred că instituția bisericii a avut, are şi va avea un rol important în societatea românească.

TOTUŞI:

  - în situația în care sunt acum, cred că biserica ar trebui să se descurce strict din fonduri proprii şi donații private, nu de la stat. Astfel, pe banii lor ar putea construi trei catedrale, nimeni n-ar mai putea comenta. Înțeleg să subvenționăm cultura, nu şi cultele. Nu sunt aceleași pentru toti cetățenii.

  - cred că biserica ar trebui să își angajeze o echipă bună de PR, căci stau foarte prost la acest capitol (cred că foarte mulți oameni mişto ar face asta pro bono).

  - cred că slujbașii bisericii ar trebui să fie mai umili. În vremuri grele, până şi oamenii cu bani din ţări civilizate au încetat afișările constante de opulență chiar dacă banii le aparțineau şi nu aveau de dat socoteală. Straiele, bolizii şi chipurile lor cioplite pot lipsi o vreme, măcar până Învățământul şi Sănătatea se pun la punct în țară.