#FMMmamaie!

03 October 2017

N-am găsit bilet de avion decât dus. Cazare şi aia cu chiu cu vai, da' mi-a găsit Tinu de la Epic, însă la hotel Timișoara care a devenit preferatul meu. Mi-au şi dat un apartament frumos cu balcon şi vedere spre piața centrală, de nu-mi venea să mai plec acasă.

Am prins şi masă la Caruso, ceva excepțional. În Timișoara nu mai mănânc în altă parte, gata. În Timișoara rămân la Caruso şi în Cluj, la Dapino. Să le ţină Dumnezeu acestor patroni nebuni pasiunea pentru restaurante că la ce produse folosesc şi câte locuri la masă au n-au cum să facă bani în provincie. Never. Dar să îi ţină Bărbosul să facă de mâncare că bine fac.


Am băut frumos la Epic şi era o groază de lume cunoscută, cred că şi din cauză că era o aniversare. Era Patrizia Paglieri de la PRO de la MasterChef pe care o cunosc bine de ani de zile. Era şi Flavia de la Neatza pe care îmi doresc s-o cunosc bine de ani de zile. Mai era şi Brigitte a lu' Năstase depre care vreau să zic doar că are o soră bună, pe blond.


În fine, spart în două, m-am pornit azi spre Oradea cu o maşină că doar de acolo am găsit un BlueAir să mă aducă acasă. La maşina asta am găsit să mă combin cu Patrizia (deși şi aici aş fi preferat să mă combin cu Flavia) că şi ea prinsese bilet tot de la Oradea. Ea era şi cu băiatul ei Francesco, un baiat tânăr, 21 de ani cu extrem de mult bun simţ. Cam aşa cum aveam şi eu până am pățit-o p'aia cu Ionuţ în Iunie. (#FMMIonute pentru cunoscători)


La check-in ne-am luat bineînțeles locuri împreună ca nişte buni tovarăși de drum ce ne aflam. Francesco la geam 12F, mama lui Patrizia la mijloc 12E şi eu la culoar 12D de la dobitoc. Când am ajuns la rândul 12 următorul lucru se întâmplase: Trei babe galactice care împreună, vă jur pe cele trei picioare rămase pisicii mele, aveau vârsta de 282 de ani 6 luni şi 18 zile aveau locurile 12 A, B si C doar că una din ele cu tupeu ocupase locul lui Francesco de la geam şi celalalte două stăteau unde trebuia doar că lăsaseră loc între ele pe stil bussines. Babetele erau megahotărâte să călătorească în stil, cum probabil călătoriseră ele cu Hitler şi Eva Brown pe la Paris. FMMmamaie!


Când am ajuns eu, Patrizia stătea pe locul ei, la mijloc, Francesco pe locul meu la culoar şi mortăciunea dichisită la geam pe locul puștiului. Am întrebat ce se întâmplă şi babuska a răspuns scurt "eu trebuie să stau aici". FMMmamaie!
Păi ce facem, mamaie?! BlueAir nu e ca zepelinul ăla cu care ai zburat matale ultima oară de ai stat la remy cu Napoleon, e mai pe buget de austeritate aşa. Erau ele hotărâte să mă ardă, dar şi eu eram la fel de hotărât să nu mă las de data asta cum m-am lăsat cu Ionuţ. FMMmamaie!


Coţobârla obraznică făcea cu mâna disperată să mă duc să stau între celelalte două cadavre. M-am uitat scurt la ele. Făceau semne disperate să vin. Mega vopsite, accesorizate şi cuconite totuşi nu catadicsiseră să-şi cauterizeze dracu' negii de pe nas. FMMmamaie!


I-am explicat lu' Francesco că baba tupeistă stă pe locul lui şi chiar dacă eu am venit ultimul eu voi sta lângă Patrizia. Avea două opțiuni copilul. Să se certe cu bunica lu' Tutankamon în persoană sau să se ducă să stea între mama lu' Charlie Chaplin şi regina Angliei în mizerie. S-a dus băiatul, n-a vrut să se certe cu Baba-Cloanța. FMMmamaie!


Cum nu era de-ajuns, moartea în vacanţă de lângă Patrizia i-a vorbit tot drumul. Cum vine ea de la Oradea, cum stă ea la Sheraton în București, cum vrea să meargă cu celelalte două hoașce la Ierusalim şi cum să-i aranjeze Patrizia să meargă la Maruță în public să-l vadă. Astea îi erau dorințele: Mântuitorul şi Măruță. FMMmamaie!

Celelalte două cadavre ambulante l-au distrus psihic şi stereo pe Francesco. Îi povesteau lunga şi nesfârșita lor viață şi îi puneau câteva întrebări de tip grilă când simțeau că n-a fost atent. Patrizia se mai uita la el și-mi zicea suspinând: "poverinoo.." Adică sărăcuțul. Şi sărăcuţul la un moment dat şi-a pus căștile, da' babele nevorbite îi dădeau înainte țipând un pic mai tare. Patrizia a văzut şi iar mi-a zis că "poverino Francesco", da' mie nu-mi păsa că scăpasem eu de data asta. FMMmamaie!