Tarom

07 December 2016

Scriu aceste rânduri într-un avion şi dacă voi le citiți înseamnă că am trăit şi a aterizat cu bine la Otopeni de le-am postat. Am decolat de la Chişinău cu o caşcarabetă d'aia cu elice de la Tarom pe un viscol de nedescris. Pilotul a ratat prima decolare, a mai dat un tur de pistă şi a-ncercat din nou.

Gândacul nostru s-a ridicat cu greu şi imediat a adoptat stilul de zbor "frunză în vânt". M-am îndreptat iar către Dumnezeu ca mereu când mă simt încercat de viață (cum a fost când am văzut-o pe Mădălina Ghenea în carne şi oase sau când mi-a zis Pepe că n-are să-mi dea masă la Loft). Sincer, m-am gândit să şi postez pe Facebook la decolare: "zbor, rugaţi-vă pentru mine". Apoi mi-am amintit de toţi ăia care mă înjură şi mi-am dat seama că s-ar ruga mult mai mulți să crăp. Pula mea, nici Autobaza nu e mică. Sunt peste 60.000 de oameni şi acolo. N-am mai postat.

Am văzut că e şi Teo în avion şi m-am mai liniștit că pe ea sigur o ţine Doamne-Doamne că-i fată bună. Mai bine o rugam naibi pe dânsa să posteze că e şi mare forță pe Facebook. Ptiu, nu m-am gândit. Când se mai liniștise treaba şi eu îmi făceam curaj cu Teo în gand se apucă căpitanul să ne țină un discurs. M-am căcat pe mine. Era femeie!! Vă jur, verificați la Tarom dacă nu credeți, cursa din seara asta 18.45 Chişinău-București. Căpităniță, nene! Părea şi tânără din voce. Am simțit că mă ia cu leșin.

Femeie la manșă îmi trebuie mie în zi de 13 cu vânt şi pe urcare şi pe coborâre?!? Tu'i morții ei de viață, mi-a zis mie mama că femeile astea o să mă omoare, dar nu mă gândeam că la propriu! Hai Mona, fata mea, concentrează-te! Nu ştiu sigur dacă Mona o cheama că de când i-am auzit glasul n-am mai fost om să aud şi ce spune. Hai iubita mea, sper să fii urâtă că astea urâte se ţin de şcoală şi fac lucrurile mai temeinic!

Sper ca n-ai Snapchat şi selfie-uri din cabină! Hai, Mona, hai! Gata, tată, nici forța lu' Teo cu faptele ei bune şi milioane de fani pe Facebook nu mai e de-ajuns! Văd luminile orașului! Sper să nu mă-nșel şi să fie ceva lumina de la capătul tunelului. Ţine-mă, Bărbosule, să fac şi postarea asta că o simt bună şi o sa meargă mult şi pe share!