Lectie de viata

10 April 2019

După cum știți WatchMe Productions împreună cu Superbet au organizat un casting pentru Miami Bici. Am vrut sa dăm o șansă unui băiat și unei fete sa joace cu noi în film asa ca ne-am deplasat la Brașov, Timișoara, Cluj și Iași și am organizat un casting și la București astfel încât să dăm cat mai multe șanse de participare. Am văzut atât de mulți oameni talentați încat ne-am făcut o bază de date puternică și pentru proiectele viitoare. Sa va vorbesc însă despre câștigători ca sa înțelegeți unde am primit noi lecția.

De la castingul din Brașov am ales-o pe Silvia Latkay o tânără corporatista cu zero experiențe în ale actoriei însă cu un mare potențial. La castingul din Timișoara a participat Răzvan Ovidiu Pecican de care ne-a plăcut foarte tare. Sa ne înțelegem, cei doi au fost din cei 150-200 de oameni cu care am vrea sa lucrăm dar ei ne-au inspirat cel mai mult pentru proiectul ăsta. Când l-am sunat pe Ovidiu să îi spun ca a câștigat mi-a spus ca s-a uitat după camere, a crezut ca e o farsă. Când a înțeles că nu, m-a rugat sa ii spun de ce.

"Ca ai fost bun, omule." Mi-a spus ca nu se simtise asa bun dar ca se bucurase de experienta castingului în sine. Ce trebuie sa știți despre Ovidiu sunt următoarele: 46 de ani, profesor de limba româna la o școală dintr-o comună de lângă Timișoara unde face naveta zilnic. Căsătorit și cu doi copii el a vrut sa dea la teatru și film însă părinții nu l-au lăsat spunându-i ca o sa moara de foame. Dorința i-a rămas singura legătură cu actoria. Întâmplare? Sa vedem. Pe unul din băieții sai îl cheamă Oscar. Coincidenta? Poate.

A auzit de casting la emisiunea "Prietenii de la 11" unde am fost invitat. Iată acum experienta lui: prima data a pășit într-un club la casting la Epic Society A fost, desigur, și primul casting. A urmat prima filmare. Prima dată când a vizitat Bucureștiul a fost tot cu această ocazie. Prima dată când a zburat cu avionul. Primele interviuri. A fost cu noi la "Prietenii de la 11" ca sa anunțăm câștigătorii deci cercul a fost complet. A doua oara în club a fost tot cu noi la LOFT la majoratul lui Selly de care auzise el ceva de la elevii săi.

Omul ăsta la 46 de ani ai săi s-a pus în postura de a fi "judecat" de doi puști în comparație cu el. Și a câștigat. A câștigat ca sa ne învețe pe toți ca: niciodată nu e prea târziu, niciodată sa nu spui niciodată, nu ai nimic de pierdut dacă încerci, întotdeauna o poți lua de la capăt, câteodată trebuie să-ți ieși din zona de confort, orice se poate dacă îți dorești cu adevărat, visele pot deveni realitate doar prin tine. De băiatul ăsta veți mai auzi, va promit eu. Și nu doar când va da interviuri pe covorul roșu. Vom mai face lucruri împreună. Cel mai important însă (și i-am spus acest lucru) este ca lecția asta s-o transmită mai departe. Ca dascăl și ca tata.