Despre castingul Miami Bici

12 February 2019

S-a terminat. N-a fost ușor dar măcar a fost extrem de plăcut. Sa va povestesc în câteva cuvinte: Am scris un film pe care vreau să-l fac. Se numește Miami Bici și parteneri în acest drum i-am luat pe regizorul Jesus del Cerro și pe Matei Dima aka Bromania.

Drama veșnică: iar film independent, buget relativ mic pentru ce își propune și toate astea te împing la a-l face cu prietenii. Florin Piersic Jr este unul din ei, Mihai Popescu prietenul meu de la Miami și alții. Majoritatea rolurilor pe prietenie ca în întreaga industrie care nu face castinguri aproape niciodată chiar și pentru rolurile mici. De unde știu? După câțiva ani de cursuri m-am înscris la cele mai prestigioase agenții de casting: E-Talent și Capdefier. Știți de căte ori m-au sunat în ultimii patru ani? Zero. Asta în condițiile în care nu fac nazuri legate de lungimea rolului, cu atât mai puțin de plată. Zero, nada, rien! Adică n-a fost niciodată nevoie de un băiat blond, îndesat și pitic? Ba, a fost. Dar la majoritatea tot pe o semi-prietenie am ajuns la casting. Toate mai puțin unul la care regizorii (ca erau doi) mi-au scris pe Facebook ca ma văzuseră în Două Lozuri. Concluzia? De castinguri de film nu afli niciodată dacă nu ești Dragoș Bucur. Și cum naiba sa ajungi Dragoș dacă nu joci în nimic?!? Ne-am hotărât sa rupem acest lanț al slăbiciunii și sa organizăm un casting măcar pentru două roluri în Miami Bici. Un băiat și o fata ale căror roluri sa le scriem apoi ca sa li se potrivească fizicului, având doar o vaga idee de unde în film am putea sa ii folosim. Știu ce o sa ziceți!! "Doar atât"?!? Da, este doar o picătură într-un ocean dar sperăm ca alții sa ia exemplul nostru. Sa facă alții mai mult și mai bine.

Buuuuun, zis și făcut. Am început sa ne organizam. Am ales sa mergem sa vedem oamenii în cinci orașe răspândite pe harta astfel încât toată România sa aibă șansa de a participa la unul din ele. Brașov, Timișoara, Cluj, București și Iași. Fix în ordinea asta. Au început întrebările. "De ce nu și la Galați? Dar la Deva? Oradea? Ce, Aradul nu are oameni talentați?! Aveți ceva cu Constanța?". Oameni buni, castinguri de film, alea care și asa nu se organizează, se petrec la București. În America în Los Angeles și New York. Cam asa sta treaba. Noi am fost în cinci săptămâni în cinci orașe! Trecem mai departe. Campanie asta a fost susținută de Superbet asa ca se numește "Superbet makes you a star ".

A fost senzațional. Am văzut aproximativ 1000 de oameni minunați. Nu exagerez. Doar la București au fost 289 de oameni și a durat 14 ore non stop pentru noi. Timpul de așteptare mediu pentru concurenți: doua ore. Am încercat și sper ca am reușit sa creăm o experienta interesanta pentru toți participanții. Am vrut pana la sfârșit sa avem 1000 de oameni fericiți nu doar doi câștigători si 998 de supărați. Cum am procedat? Am cuplat oamenii veniți doi câte doi și le-am dat sa citească scena cu care urmau sa se prezinte. Astfel aveau ceva de făcut cât așteptau și eventualii timizi erau astfel obligați sa interacționeze cu măcar o persoană. Va jur ca s-au legat prietenii. Nu m-aș mira sa se fi și combinat câțiva. Cu fiecare echipa de doi am stat măcar două duble. La sfârșit ne-am făcut poze cu doritorii și le-am dăruit tricouri cu Miami Bici. Au venit oameni singuri și cupluri căsătorite. Au venit tineri și bătrâni. Băieți și fete. Mama și fiu. M-au impresionat câțiva care au venit de acasă cu cartea mea sa le-o semnez. Zecile de actori doritori sa facă film. Oameni care au venit de departe. Din Suceava, Târgu-Mureș, Vatra Dornei, Sibiu, Oradea, Constanța, Arad și multe altele. M-au impresionat cei care au venit chiar la doua castinguri pentru a avea mai multe șanse.

Cei care au călătorit noaptea cu trenul și după casting au stat în gara pana au avut iar tren sa ajungă acasă. Fata care a ratat castingul din București și a condus pana la Iași și înapoi nonstop ca sa participe. Cele doua actrițe fenomenale de la teatrul din Sibiu. Tuturor, eu va mulțumesc! Săptămâna aceasta cei doi câștigători vor fi contactați direct. Facem împreună programul de filmări. Dacă nu se pot adapta la acesta alții ii vor înlocui. Alți 186 fac deja parte din baza de date WatchMe Productions. Ei vor fi contactați pentru alte proiecte. Filme, seriale și online. Sfătuim toți participanții și nu numai sa urmărească conturile partenerului nostru Superbet și ale noastre pe Watch Me Productions.

Vom organiza tot felul de giveawayuri de tricouri cu filmul și bilete la premiere red carpet. Premiul cel mare va fi o vacanța cu noi la Miami la premiera de acolo. Încă o dat: va mulțumim mult și sperăm ca n-am dezamăgit.