Ziua aceea

10 April 2019

Cum ar fi sa știi exact ziua? Ziua când nu va mai fi la fel. Ziua când viața ta se va schimba complet. Este aproape la fel cu a-ti cunoaște ziua morții. Ce faci înaintea acelei zile?

Trăiești viața normal încercând sa nu te gândești? Faci lucruri extraordinare tocmai pentru ca nu poți sa nu te gândești? Stai doar înconjurat de cei dragi sau alegi mai degrabă solitudinea? Cum ar fi sa știi exact ziua când o vei întâlni? Ziua "aceea" în care întâlnești persoana "aceea".

Dragostea supremă perfect împărtășită și nealterabila de timp? Te pregătești într-un fel? Te îmbraci într-un fel? Sau dimpotrivă, rămâi asa cum ești tu căci o iubire ideală nu caută schimbarea din tine ci opusul. Pe bune, cum ar fi sa știi exact ziua? Ziua când el sau ea va intra în viața ta și va rămâne în fiecare fibră din tine până când moartea va va despărți. Ce ai face noaptea dinaintea acelei zile? Ai reuși sa închizi măcar ochii? Ziua în care o întâlnești și nu va mai părăsiți nicio clipă, nici măcar când o faceți.

În care înveți sa iubești până și greșelile ei și ea pe ale tale. Nimeni nu e pregătit. E împotriva firii omului sa poată sa ducă asta. Zilele dinaintea acelei zile sunt orele petrecute în avion. Nu ți-e neapărat frică, ba chiar te bucuri ca ajungi la destinație repede și din punct de vedere statistic cu bine dar nu ești confortabil.

Există o panică generată de imponderabilitatea complet nenaturala. Pentru mine "ziua aceea" a fost 04.04. Ziua când a venit pe lume fiica mea Smaranda. Ziua când mi-am găsit sufletul pereche și dragostea pe care nu mi-o poate lua nimeni niciodată. Tot ce a fost înainte a fost un chin.