Neversea, branduri si cox-artroza

30 July 2018

S-a numit Neversea și e surioara mai mică, dar cu draci la inghinal a lu’ Untold, barosanu’ de la Cluj. Vedeți voi, festivalurile astea au părinți moderni. În primul rând că sunt doar bărbați, familie modernă. În al doilea rând pentru că pe toți patronii și organizatorii îi cheamă Bogdan, da’ la modu’ ăla că dacă te numești și tu Bogdan ai reducere 10% la bilet și o șapcă cu Bogsea sau Bogtold la alegere.


Am mers de joi. Sunt mare fan al acestui fenomen de la noi care urinează elegant pe Ultra Miami. Am ignorat până și faptul că la București venea Paris Hilton. Într-un fel a fost mai bine. Toți conversii, bocanceii și boho-șic-istele au venit la mare și toate genele 4D erau la Nuba. Acum nu sunt ipocrit, dacă nu era BogdanSea ăsta mergeam și eu s-o văd pe moștenitoare încă o dată. Da, mă, am mai văzut-o, sunt mega umblat pe barosaneală. Chiar le-am mirosit pe cele care rupeau solarul joi ca să meargă și le-am dat tuturor mesaj:
“Ești 10 clase peste Paris. Mă refer la capitală, peste Hilton aia și mai mult.”


Le-am spart. Ele suspinau și eu băgăm kilometrii de autostrada spre mare.


Acum să vedeț,i ce au făcut Bogdanii ăstia cu festivalurile astea două e că sunt atât de mișto încât pentru mulți dintre noi nu mai contează line-upul. Adică brandul festivalului bate brandul digeilor. Șiiiii faptul că toate brandurile mari se bat să le fie alături. Primul în top e Kaufland care are deja scena lui, cea mai bună pentru văzut răsărit. Kauf-land a devenit ușor chiar un “land” la festivaluri. Poți să stai liniștit în țărișoara lor fără să mai ajungi la main stage vreodată. Orange care dă abonaților net gratis pe toată perioada dacă sunt în perimetrul festivalului șiiiii nici măcar NU e asta șmecheria: dacă ești la ei ÎȚI MERGE NET-ul și te rupi pe postări. Dacă ești la concurență îți mănânci telefonul când vrei să postezi (Bromania a cerut sos că nu aluneca). G-Shock e și el pe val cu titlul de “ținător oficial al timpului” la Neversea și Untold. Un fel de Gandalf combinat cu mama de când țipa de la balcon să trec în casă.


Pe lângă coloșii ăștia sunt și câțiva mai mici. Aveam și eu două standuri amărâte acolo, nici nu vi le mai zic așa de amărâte și vine la mine o cunoștință veche care vindea și ea niște borsete.


“Nu-mi faci și mie reclamă?” mă întreabă ea direct. Mă ridic de unde mă așezasem comod și cu chiu cu vai o conving să stea și ea lângă standul ei să fac o postare. Nu-i place poza, o șterg. Fac alta, iar nu-i place. Mă pun să fac alta și vine lângă mine un homosexual care lucra la ea și mă ceartă că nu fac bine. Vreau să lămuresc faptul că folosesc cuvântul “homosexual” în sensul său peiorativ. Nu în sensul de bărbat care face sex pasional cu un alt bărbat că ăia îmi sunt indiferenți spre simpatici. Era el mușcător de pernă. dar se și purta ca un homosexual. Mă ceartă în sus și-n jos până mi-am băgat aia de-i place lui în borsetele lor obosite și am plecat.


Ca să înțelegeți cum stă treaba: lineup-ul nu mai contează. În primul rând că Neversea și Untold au devenit un brand în sine, mai mare ca unii DJ. Și-n al doilea rând marfa, boss. Atât de multă si diversificata încât erau unii care dansau pe reclamele de la Raiffeisen de la pauză.

 
Oricum au fost și mulți buni. Hardwell îmi place, Armin e molipsitor, Axwell și Ingrosso au dat-o pe față, că doar nu mai pune nimeni muzică de când se vine cu stick-ul, și s-au urcat pe pupitru cu steagul și un microfon. Scooter rămâne șmecher doar în România cât e imn la echipele alea Steaua și FCSB o să tot fie chemat (pe barter ce-i drept, vorba lu’ Bro) de se mira și el. În fine, Aoki și-a făcut fenta cu tortul și a mixat Celine Dion.


De la VIP, cea mai tare fază mi s-a părut la toaletă când femeia de serviciu curăța efectiv scârbită un veceu mega înfundat de căcat și zicea “ăștia la vip doar mănâncă, nu se mai droghează?!”.


Pe final vă spun că în ultima zi la 06.00 m-am dus ca în fiecare zi la scena Kaufland (DayDreaming), că așa era obiceiul locului. Punea un DJ atunci, Black Coffee. Nu-l știam și nici nu-mi plăcea că era d’ăsta rău și eu sunt băiat bun. Cred că-l aduce lumea mereu dimineața ca să-l și vadă clienții că e negru tăciune și dacă-l aduci noaptea patronul poate fi acuzat că a pus doar un stick. Am pus eu niște instastory cu taciunele și boom, a început să-mi scrie lumea din LA că ce tare e, că e preferatul lor și că ce tare e Neversea. Când le-am mai spus și eu că negruț pune pe o scena micuță, nu pe main, să leșine ăia!


Și acum pe final, ceva pentru cunoscători: #FMMdescari!