Nu ma cunosti.

29 August 2018

Poate ca nu ma cunosc nici eu îndeajuns. Știu însă sigur ca sunt genul ala de baiat decent chiar dacă aparent sunt extrem de impertinent. E doar de la timiditatea pe care doar așa am găsit sa mi-o înving, pisandu-ma contra vântului. Sunt genul ala care se sfârșește când un animal suferă și se întreabă mereu de ce le iubește mai mult decât pe oameni. Oricum sunt genul care pleacă de la “nevinovat pana la proba contrarie” și, deși m-am mai ars, eu continui sa cred in semeni.

Sunt băiatul acela care asculta Nickelback și trăiește pe Sam Hunt.

Am grija de copii, cât de mult pot. Mi-e mai mila de bătrâni și nu știu dacă nu e doar frica. Am destule și bântui printre oameni care nu au nimic doar ca să-mi amintesc cât sunt de fericit. Tai bucăți din mine și le împart cu zambet.

Nu spun aproape niciodată “te iubesc”. Ți l-as spune zilnic din gest in fapt sau cu bilețele ascunse prin hainele tale parfumate.

Sa știi ca vara te-as scoate afara când ploua si toamna te-as obliga sa calci pe frunzele căzute in parc.

Sunt afemeiat si recunosc. Măcar nu mai mint. M-am lăsat in 2005. Visător, romantic, căutător. Când am sa gasesc ce caut am sa ma opresc. Lasă-mă sa ma opresc la tine.

Urăsc din tot sufletul tupeiștii, frigul, inculții, sparanghelul și Coaliția pentru familie.

As fi un tata bun, sa știi ca nu am vreo îndoiala. Pe băiatul meu îl va chema Ion și pe fata mea Smaranda. Stiu ce o sa zici. Nu vreau sa aud. Asta va fi singura noastră cearta. Vreau sa ii creștem in Romania și sa ii botezam ortodox. Nu cred ca întâmplator m-a lăsat cineva pe aici.

Iubesc noaptea aproape cât am sa te iubesc și pe tine. Am sa te țin treaza pana târziu sa vezi cum se așterne întunericul. Aduce liniște și tie o să-ți aducă povesti țesute in mintea mea bolnava. Și dacă adormi, sa nu-ți fie teama. Eu am sa te veghez și am sa scriu ce va fi, ca sa găsești la deșteptare.

Îmi place sa stau singur și totuși urăsc liniștea din dormitor. Vreau sa fii tu acolo și peste noi sa intre toate sufletele de care noi avem grija. Nu vreau sa mai sune alarma.