#FMMTarom

26 October 2018

Situația e următoarea: salonul plecări internaționale are 200 de metri pătrați. Noroc ca are baie. Una. Și la Ciragan Palace la Istanbul la apartamentele de 200 de metri au mai multe bai. În fine, ăștia au făcut un butic. La București au anunțat cod galben de vânt, 70 de km/h, dar eu am ginit un preot și mi-am luat un pic de forță de la el. Doar n-or construi ăștia măgăoaia aia degeaba. Sigur au acumulat puncte la Barbos pe 20 de ani și insurance la zbor pe 40.


Anunță oamenii că Tarom are întârziere 3 ore, FMM Tarom. Mă gândesc că se decolează târziu din cauza vremii la București. Sun acolo. De unde?! Toate decolează normal doar al nostru a acumulat întârziere de nu știu unde, FMM Tarom.
O singură priză în apartamentul plecări Salonic, așa că mă duc la butic să bag la ei.
-Excuse me, can I plug in my phone with you?
-Tzatziki tikanis moromu paracalo malaka?
-Plug in!
-Efharisto yazu feta?
Mă enervez, scot telefonul și fac semnul universal de futut cu ceva care intră în altceva.
-Plug in, plug in! 
-Tzatziki tikanis moromu paracalo malaka?
-Ei, du-te-n mă-ta.
Le aud la plecare pe vânzătoare cum se sfătuiau între ele:
-Barbouni, greek salad?!?
-Priză!
Băăăăăi, auzi mă! Priză! “Priză”se zice în grecește că aia olecuță mai deșteaptă se prinsese și acum îi explică celeilalte mai cretine.


Mă întorc pe călcâie:
-Ne, priză!
-Ohi, toilet!
Îmi explică aia mai deșteaptă că singura priză funcțională din garsonieră plecări e în baie. #FMMSalonic
Iată-mă în baie așteptând să mi se încarce sărăcia. Cum am ieșit am aflat că măcar a decolat aeronava de la București. Aeronava zic mult că sigur e un gândac d’ăla mic de ATR că face 95 de minute până aici. Gândac pe vântul de la București nu sună deloc bine. FMMTarom!


Cum eram eu în gândurile astea negre și proaspăt ieșit din baie de la recharge îmi cad ochii pe preot care citea Biblia. Cum să iau eu treaba asta? Semn rău? N-a mai citit-o în viața lui și a prins acum orele astea multe?! Semn bun? Că e un preot d’ăla pe mega-credință și acum o învață? Îl ține Dumnezeu să termine lucrarea de la București sau îl cheamă la el să-i explice unde a greșit și eu cad victimă colaterală?!?