Cum am scapat de un FMM

03 December 2020

 
Știu, știu că nu vă place că am scăpat de unul și că v-ați fi bucurat enorm să mi-o "fur" iar într-un avion dar de data glonțul doar mi-a șuierat pe la ureche.
 
Iată-mă pe mine, ieri, pe ruta Madrid-Bucuresti, întorcându-ma de niște filmări pe care le-am făcut undeva prin Nordul Spaniei.
M-am suit in avion chiar ultimul pentru că am rămas să ajut o mămică cu un bebeluș să care niște bagaje și să "împacheteze" un cărucior pe care să-l înmâneze la intrarea în avion. Am instalat-o pe doamna cu copilul pe 2A și m-am îndreptat spre 9F, locul meu.
 
Aici fac o pauza pentru a lansa exasperat încă o dată către ceruri, căci guvernul se pișă pe mine și nu mi-ar răspunde, întrebarea de ce TAROM-ul are avioanele pline până la refuzul-refuzului, stăm înghesuiți ca sardinele și cinematografele sau teatrele de ce nu pot funcționa pe o distanțare rezonabilă? În avionul ăsta imens, vă JUR, că erau mai multe suflete decât locuri căci multi aveau copii mici în brațe, o duduie avea un Bubico și n-aș băga mâna în foc ca cineva mai din spate nu avea tirat sub scaun un curcan sau o găină. Ok, bun, nu mi-a răspuns nimeni, rămâne acest TAROM cu distanțare zero și restul închise.
 
Revin la mine. Am ajuns în dreptul locului meu 9F unde era deja așezat un țăruș specific rutei de Spania, tuns scurt și într-o bluză cu mânecă lungă care totuși lăsa să se vadă în dreptul palmelor ceva tatuaje "made in prison" și la gât un lănțișor de aur "made in Turkey". L-am întrebat dacă are locul 9F arătându-i în același timp ca acest lucru nu prea e posibil căci pe biletul me scrie 9F. S-a făcut că nu știe, că nu e sigur, lucru care s-a dovedit apoi a fi fals pentru că inițial stătuse pe locul lui de vis-a-vis, 9B. Exact când ma pregăteam să-l mut pe țăruș am avut o secundă de inspirație și mi-am aruncat privirea la cel de lângă el, cel de pe locul din mijloc: 9E. Băi, era un grăsuț din aceeași categorie cu țărușu' tatuat care-l și înghesuia puțin pe acesta din urmă. Chiar puțin mai bine îl înghesuia dar nu era totuși Ionuț level (cine nu știe trebuie să citească FMM Ionuțe la mine pe blog).
 
L-am întrebat pe țăruș unde e locul lui și mi-a făcut semn că pe 9B, care era vis a vis și (ce-i drept!) loc de mijloc doar ca extremitățile erau doua fete drăguțe și finuțe. O blondă și o brunetă. Pe loc m-am răsucit pe călcâie și am luat-o spre locul care de fapt mi-era clar destinat și abia l-am mai auzit pe țăruș în timp ce-mi mulțumea că-l las lângă prietenul lui grăsuț.
 
Băi, ce bulan am avut. Va jur ca țărușu' și grăsuțu' reușiseră sa demonteze capacul unui scaun din fața lor cu mult înainte sa decolam iar apoi au început sa strige către ceva ortaci aflați mai în spate, pe care eu nu îi vedeam, doar îi auzeam, dar sunt convins că găina sau curcanu' la ei era! S-au ridicat de n ori, au lovit tot ce le-a stat în cale, ce sa mai, eu îmi făceam cruci la fiecare 5 minute ca am scăpat de un episod de tipul #fmmdetarussidegrasut.
 
Aaaa și chiar mai e nevoie să menționez că au purtat mască mai mult nu și că mai mult ca sigur ca sunt bombardieri care nu cred în virus?! Nu cred ca mai e.
 
Bine ați venit acasă, băieți! Ne-a fost tare dor de voi.
P.S. Da. Au aplaudat tare.