FMM batranete

04 October 2022

Acum ceva ore eram în aeroportul din Los Angeles cu destinația București, via Londra.

   Înainte de îmbarcare s-au așezat lângă mine doi domni. Cel chiar de lângă mine părea 80+, celălalt 60+. Senioriul a fost primul care m-a abordat:

  - Where are you flying to?

  - Bucharest, Romania.

   Am mai schimbat câteva replici de complezenta și cu dansul și cu cel mai tânăr. Ei plecau la Londra. Apoi m-am afundat în cartea mea. După două minute, domnul mai în vârstă m-a întrebat iar:

  - Where did you say you were flying to?

  - Bucharest, Romania.

   Ne-am lansat iar în câteva detalii legate de viața noastră. M-a întrebat cu ce ma ocup și i-am spus că sunt actor și că mă întorc la filmările unui serial. Era fusese inginer, locuia la Los Angeles, trăise la Londra toată viața și se născuse în Rusia. M-am refugiat iar în cartea pe care o aveam la mine, despre viața lui George Mihăiță căci tare mi-e frică să dau ochii cu Tatuțu fără s-o fi terminat. Domnul mai în etate m-a întrebat iar:

  - I'm sorry, where did you say you were flying to?

   - Bucharest, Romania.

   Celălalt a intervenit:

   - Dad, stop it...

   Așa am aflat că erau tată și fiu, că plecau la Londra să-și vadă ceva rude, că fiul nu vizitase niciodată Rusia, că tatăl fusese o singura dată la Moscova. Le-am povestit și eu câte ceva de România și mi-am revenit reluat lectura.

   - Where did you say you were flying to?

   - Bucharest, Romania.

   Ăsta a fost momentul când fiul i-a pus mâna pe umăr tatălui și i-a șoptit ceva la ureche. Bătrânul s-a întors către mine, cu capul plecat:

   - I'm sorry I keep asking you the same questions...

   - I don't mind. Ask me as many times as you want, I'll be answering just as many times. I just hope people around me accept me for who I am, good and bad so I try to do the same.

    Fiului său i-au dat lacrimile și mi-a mulțumit. Tatăl a zâmbit and he fist bumped me. Îmi cer scuze dar chiar nu știu sa zic treaba asta în română. Am vrut să scriu că mi-a strâns mâna dar adevărul e ca i fist bumped a very cool old dude in LAX și vreau să-mi amintesc asta cândva.

   Ce pot să vă scriu în română este concluzia: FMM de bătrânețe că vii cu atât de multe probleme. Sper că atunci când ma veți întâlni printr-un loc public și voi fi bătrân, sfrijit și tatuat să-mi iertați basinile, fie ele la figurat sau chiar la propriu. Cândva am fost tânăr, câteodată chiar de treabă.