Sport pentru spitale

17 June 2022

Asta a fost week-end-ul trecut: într-un cuvânt SportsFestival la Cluj. Un festival dedicat sportului care pe lângă meciurile fabuloase de retragere ale lui Horia Tecau și Adrian Mutu au avut activați de inițiere în zeci de sporturi de la handbal la round net, trecând prin scrimă și tot felul.
Ei bine acest festival s-a alăturat fundației Metropolis, mie și inițiativei #spitalepublicedinbaniprivati și ne-a asigurat spații de comunicare și o modalitate de a strânge bani pentru secția de nefrologie pediatrica de la Fundeni. Cu mine la Cluj au fost: Nicole Cherry, Andrei Stoica, Ana Morodan, Cătălin Cazacu, Ionuț Rusu, Andrei Ciobanu, Ana și Monica Odagiu, George Tănase, Ioana State, Cosmin Natanticu, Adi Nartea, Giulia și Vlad Huidu, Sorana Darclee și Selly. Toți au promovat evenimentul de sâmbăta m: crossul super eroilor la care taxa de participare mergea către cauza noastră Cei enumerați mai sus sunt o parte din ambasadorii proiectului nostru caritabil, oameni care au postat, muncit și donat tot anul.
În dimineața zilei de sâmbătă am plecat de la hotelul Radisson Blu Hotel,, vis-a-vis pe stadion sa luam startul la Cross alături de alți 800 de oameni. Atmosfera superbă! Vedetele s-au înscris la cursa de 5km, la fel am făcut și eu. M-am poziționat alături de Andrei Ciobanu la coada alergătorilor, ca să nu le fie greu să ne depășească, sa nu încurcam, ne-am făcut cruce și am plecat în cursă.
Primul target pe care eu și Andrei ni l-am pus a fost sa depășim dinozaurul. Ei bine, da, un om într-un costum gonflabil de dinozaur, o mascota, alerga și el în cursă. L-am ochit și ne-am propus un tel simplu "măcar ăla care nu poate sa respire bine în costumul lui să nu ne umilească". Am reușit, până la terminarea turei de stadion, ne-am înfrânt antagonistul. Tura a continuat în parc, unde eu și Andrei am ochit o tipa supraponderala pe care s-o lăsăm în urmă! Am reușit din nou! Eram pe calea cea bună! Am zărit apoi un băiat cu ceva dizabilități locomotorii, aflat în cursă într-un scaun cu rotile. Era clar următoarea noastră victima. Eram pregătiți să nimicim orice adversar la ananghie pe care-l întâlneam. Gravide, bebeluși sau bătrânici cu bastoane, nu conta pentru noi. Eram necruțători. Pe domnul cu căruciorul, n-am reușit să-l depășim dar alergam pe lângă el și ne spuneam că o să sprintam la linia de finish ca să-l batem pe final. Când am ieșit din parc și am ajuns în oraș eram morți de oboseală. Noroc că am auzit un voluntar strigând că mai avem 1 kilometru. Haide dom'le că se poate! Ne simțeam ca Rocky Balboa la ultima treaptă. Sfârșiti dar fericiți. Știam ca putem. Știam ca reușim. Și am alergat. Și am alergat. Și cursa NU SE MAI TERMINA. Deja vedeam în ceață. Disperați întrebam în stânga și-n dreapta ce se întâmplă, mai ales pe cei care ne depășeau deja căci erau în cursa de 10 kilometri și se aflau la tura 2. Niște nebuni, în fine... Ei, descreieratii aia, ne-au explicat că ăla nu strigase "mai aveți un kilometru" ci "ați făcut un kilometru. Noi de acolo mai aveam patru! Am simțit ca ne ia panica și gheara anxietății. Asta mai ales când am simțit în spate și răsuflarea călduță dar primejdioasa a lui Nicole Cherry care din cauza unei întinderi alerga mai încet. La un moment dat am impresia că i-am văzut pe Andrei Stoica și Adi Nartea că alergau cu spatele și râdeau dar nu sunt sigur pentru că al meu creier neoxigenat îmi juca feste.
Va spun cu mândrie că și eu și Andrei Ciobanu am terminat cursa aceea blestemată și am leșinat în fața unei camere de la ProTv.
Dacă nu ați alergat alături de noi la Cluj dar apreciați efortul nostru să știți că puteți contribui și cu un simplu sms cu textul FACEM la 8845 pentru 2 euro pe lună mai ales că luna asta domnul Ion Țiriac, domnul Ion Ion Țiriac și a lor fundație dublează tot ce strângem noi prin sms. Mulțumesc tuturor!