Nebunia lui Salam

10 January 2023

Aceasta este povestea lui Florin Salam și a lui Nico, un puști de 12 ani. Nico a suferit de o formă agresivă de cancer de care a fost tratat la Timișoara și care a recidivat în 2012. Forța cu care cancerul lui Nico a lovit a doua oară nu i-au lăsat băiatului decât două șanse: operație la Tel Aviv sau Istanbul. Ambele cam la fel de costisitoare.
Acesta a fost momentul în care tatăl băiatului, Nae Boxeru a încercat să apeleze la toate fundațiile la care a avut acces, unele dintre ele chiar foarte mari. Nimeni nu a fost de-acord să răscumpere viața lui Nico.
Descurajat de faptul că băiatul lui nici nu mai putea sta în picioare, Nae nu mai știa încotro s-o apuce. Ideea a venit tot de la Nico care era mare fan Florin Salam și visa să-l audă cântând la aniversarea lui. Nae s-a dat peste cap și a ajuns la Florin care i-a spus că vine sa cânte gratis la băiatul lui. Mai mult, Salam l-a sfătuit pe Nae să-și strângă prieteni și vecini la ziua pustiului pentru ca să se strângă și bani.
Zis și făcut. Ziua mare a venit și puștiului cu ochi mari și negri i-a fost îndeplinit visul. Regele i-a cântat, mai mult în genunchi împreună cu formația sa, pentru că Nico a stat doar așezat pe un scaun.
La final, Florin Salam s-a uitat în plasa cu bani și a mai completat el ca să fie bani de operația lui Nico.
Din păcate nu s-a mai putut face nimic, banii au venit prea târziu, nu s-a mai putut face operația și Nico s-a stins. Dorința lui de a-l avea pe Florin la ziua lui a fost și ultima lui dorință.
Ziarele vremii au pus mâna pe câteva filmări de la ziua pustiului. Pentru că știau ca Florin are obiceiul să cânte în genunchi într-o anumită parte a programului au titrat: "Cum îl pui în genunchi pe Florin Salam in fata unui copil, la un chef? latà aici!" Cât de prost au nimerit-o când de data asta regele era în genunchi pentru că sărbătoritul nu mai putea să se ridice. Iată, domniilor, CUM îl pui pe Salam în genunchi în fața unui copil și GRATIS pe deasupra: îl chemi dacă îți e copilul bolnav și vine și cu bani de acasă! Tare, nu?

V-am povestit toate acestea (pe care le puteți căuta și voi pe net ca să vă convingeți) pentru că zilele trecute am fost cu Bogdan de la Ploiești și Theo Rose la copiii de la Fundeni care suferă de aceeași boală ca Nico. Ei le-au cântat și apoi nu vreți să știți ce mi-au auzit urechile sau ce postări am citit de la tot felul de persoane de cultură. Cum putem noi să amestecam manelele și caritatea? Cum?!? Uite așa, dragii mei. Fix ca Salam. În genunchi.

Și da, toate astea le facem pentru vizibilitate pentru ca lumea să doneze. Anul ăsta avem proiecte în toată țara de 2 milioane de euro și nu știu zău cum le ducem. Așa că dacă vreți să vă alăturați, puteți da un sms cu textul FACEM la 8845 pentru 2 euro pe lună sau pentru cei care își permit tot cu textul FACEM la 8864 pentru 4 euro pe lună.

Vreau să știți că Nae Boxeru ajută și astăzi copii în memoria lui Nico. Și #spitalepublicedinbaniprivati a fost creat în memoria fetei de la 702.