Al meu Decembrie.

23 December 2022

N-a fost deloc unul ușor, dar vreau să vă povestesc câte ceva. L-am împărțit între filmările la Clanul și pregătirile Miami Bici 2, cu ceva stat după cei trei copii care s-au îmbolnăvit; doi de covid și unul de gripă, de am stat să îi feresc unul de altul prin casă, dacă vă vine să credeți.
Recunosc, mi-am băut și băut mințile de două ori, o dată pe Grey Goose la Loft Susai și altă dată la petrecerea Global de la Nuba. Atât. Hai că nu e mult. E cât să nu-mi pierd de tot antrenamentul, dar tot e puțin. Eu eram campion al nopții. E ca și cum David Popovici într-o lună ar băga două trei jacuzzi și ar zice că încearcă să se mențină.
Am avut două zile în care am stat câte două ore la casierie la Kaufland, o dată eu, o dată Speak și Ștefania. Am bătut pe case 20k de euro, iar Kaufland dublează și donează la #spitalepublicedinbaniprivati. Eu am stat și-n ziua Spicilor, încercând să trag oameni la casele lor. Nu pot uita trei lucruri:
1. Femeia care urla efectiv la bărbatul ei, să meargă la oricare altă casă, ca nu cumva să beneficieze vreo fundație, ei neavând niciun dezavantaj, își plăteau produsele la ambele case. Nici pe ea n-o pot uita, nici pe el, care mi-a cerut mii de scuze că nu poate să facă acest mic gest. Doamne, băiatule, ce milă mi-e de tine…
2. De domnul în vârstă cu o cârjă care intrase pentru două...iaurturi cred că erau și întreba dacă sunt cele care se dau la promoție cu un leu. Nu erau, ale lui erau de piersică, la promoție erau de lămâie. S-a întors după cele de lămâie și eu îmi dau singur la mâie acum că doar am înghețat și n-am avut reacție pe loc și nu l-am mai găsit. Off.
3. O bătrânică îmbrăcată modest, cu un coș la fel de modest, care după ce a cumpărat, s-a mai gândit și a revenit la Ștefania și i-a întins încă 10 lei: "pot da și ăștia pentru spitale?". Ștefania avea lacrimi în ochi și făcea doar din mâini disperată că "nu" și a îngăimat: "ați ajutat deja doar că ați venit la casa asta".
Oameni. Oameni și oameni. Doamna aceea a fost trimisă de Bărbos după ce i-am văzut pe ăia care efectiv se chinuiau puțin ca să nu ajute. Doamna aceea mi-a amintit pentru ce fel de oameni voi lupta mereu. Sa aibă drepturi, condiții mai bune și tot. M-a făcut să uit de Cristinel ăla care m-a făcut cerșetor pe Instagram.
Și că tot veni vorba de cerseală, uite una în plus pe final de an:
Am terminat nefrologia pediatrică și acum etajul 7 de la Fundeni e tot navă spațială, de la 6 la 7 zic ca treci fraudulos din România în spațiul Schengen. Vreau să pun și aici televizoare smart, de 13 am nevoie. Plus două calculatoare și două imprimante. Nu vă ascund că fundația are bani să le cumpere, doar că așa am făcut și la cealaltă secție renovată. Am postat și au sărit oameni și firme și ni le-au dat. Nici noi nu trebuie să fie. Ideal e ca banii sa meargă pe renovări și utilări vitale. Lăsați vă rog un comentariu dacă puteți ajuta și vă contactăm.
Și bineînțeles închei cu mesajul de care v-ați plictisit: lăsați un sms la 8845 cu textul FACEM (2 euro pe lună) sau la 8864 tot cu textul FACEM (4 euro pe lună). Banii ăștia ne oferă cea mai clară predictibilitate. Au cea mai mare importanță în a noastră organizație.
Crăciun Fericit!
P. S. Poza este de la acțiunea fundației Metropolis de la biserica Sfântul Ilie din Titan.