Biserica de duminică

06 March 2023

Ieri am fost și eu la biserică ca tot omul duminica. Lipscani, Centru Vechi, sala Rapsodia, spectacol Gașca Zurli, prezidat de pastor Mirela Retegan. E a doua oară când particip la o slujbă de a Mirelei și vreau să vă vorbesc de minunile din sală. Gașca Zurli este top 10 branduri românești și cel mai complet brand de copii de pe meleagurile noastre. Știam că ei aduc magie le scenă dar ieri în spatele nostru au stat ÎNGERI adevărați. I-am cunoscut atunci când Tanti Prezentatoarea a coborât de pe scenă ca să îi ia în brațe pe rând. Zece copii, majoritatea cu dizabilități severe, toți adoptați de aceeași doamnă. Sarah Nicole Smith. Al unsprezecelea și supremul înger. Super-mamă. Americancă dar mai româncă ca mulți dintre compatrioții mei.
Pe noi ne-a topit o fetiță foarte mică cu defect grav de vedere. Asta poate și pentru că și la Smaranda vederea nu e cea mai bună. Apoi iubita mea a luat-o în brațe pe altă fetiță a Sarei, pe micuța Sofia, ca să vadă mai bine spectacolul. Sofia nu poate sa meargă, este paraplegica, mai exact suferă de spina bifida (dați un google dacă vreți sa aflați ce este, eu oricum plâng și acum când scriu). După ce Sofia a stat la Ana mea o vreme, și-a îndreptat ambele brațe către mine așa cum nici măcar Smaranda mea n-a făcut-o niciodată. Nu prea a interacționat cu bărbați și de aceea era dornică, mi s-a explicat mai târziu. Am luat-o în brațe și n-a mai plecat de acolo. I-am dăruit una din brățările mele, fix pe aceea pe care cei de la Samara Jewelry le fac pentru #spitalepublicedinbaniprivati. Cea cu SUPEREROU. Așa cum a este mama ei. Sarah. Cum e Mirela Retegan. Pastorul congregatiei Zurli, Mirela Retegan, luptă de mult pentru această mamă eroina. Pentru Sarah și copiii ei, să le construiască casă. Puteți pune umărul printr-un sms cu textul ACASA la 8845 pentru 2 euro pe lună.
Și fundația noastră, fundația Metropolis, s-a alăturat fundației Zurli într-un proiect ambițios al lor, vizite săptămânale la copiii bolnavi de cancer. Va las să nu vă plictisesc. Detalii mai multe va pun la comentarii.
Nu uitați, dumnezeirea nu e doar în biserică, îngerii umblă și prin Centru Vechi.