FMM, Wizz Air!

20 May 2024

  Săptămâna trecută am zburat pana la Lisabona. Am avut treabă undeva la o oră de capitala Portugaliei, am cumpărat niște ferme.
Nu despre asta vreau sa vă vorbesc însă. Două, am luat, destul de mari. Zbor direct către Lisabona nu avem decât cu Wizz Air. Câteva milioane am dat dar chiar nu vreau sa vorbesc despre asta. La dus a fost cum a fost, am zburat aproape 5 ore neîntrerupt în niște scaune care nu se lasă pe spate nici zece grade ca să intre mai multe locuri în același avion. FMM Wizz Air. Mai multe zeci de hectare, cu viță de vie și pomi fructiferi, ceva frumos tare dar chiar nu vreau să intru în detalii.
  La drumul de întors însă Wizz Air nu a avut aeronavă și a trebuit să închirieze de la alții ca să-și țină cursa. FMM Wizz Air. Când am ajuns la avion altă surpriză, compania de la care luaseră avionul? Una ucraineană, SkyUp. Really?!? Cum să stau liniștit într-un avion ucrainean pe timp de război cu rușii?? FMM Wizz Air!
  Mai mult decât atât: pe avion scria mare THE POWER OF FREEDOM si era menționat la fel de mare și un ONG care strânge bani pentru ucraineni UNITED24. Perfect sa fim dați exemplu și să prindem știrile internaționale. FMM Wizz Air!
  Stați așa că se înrăutățește treaba. Noi aveam locurile 1E, 1F și 1D dar avionul pe partea noastră începea cumva de la rândul 2 așa că am fost relocati la ieșirea de urgență, pe la mijlocul aeronavei. La instructaj, eu care am stat la geam am fost învățat cum să deschid nenorocita de ușă de urgență în caz de prăbușire. FMM Wizz Air!
  După vreo trei ore de zbor, mari turbulente! FMM Wizz Air! Avionul făcea urât, goluri de aer, afară noapte, ce sa mai? Superb! Începuseră să mă treacă toate sudorile, mi-am strâns centura la maxim și strângeam brațele scaunului. Atunci am simțit o mana pe umăr. Era al pasagerului din spate. M-am întors cu o față crispata și am descoperit un domn la fel de îngrozit. Mi-a șoptit: "contăm pe dumneavoastră, domnule!" CE, MĂĂĂ?!?
Nu, nu, nuuuu! Păi ce, mai stiam eu ce mi-a zis tipa aia îmbrăcata în portocaliu?!! NUUU! Treci domne' tu și contez eu pe tine!! FMM Wizz Air!