Fetita pe roti

24 January 2024

  Eram aseară pe drum spre Sofia, cu Miami Bici 2 că ni l-au băgat bulgarii în rețeaua lor cinematografică. N-am găsit avion direct la dus așa că am avut escală la Istanbul.
  Mergeam cu regizorul Jesus del Cerro pe banda rulantă orizontală, ca nu cumva să facem prea mulți pași între porțile de îmbarcare. Afundați într-o discuție aprinsă despre cinematografie. Sau clătite, nu mai știu. Eu un pic supărat că mă certasem cu nevastă-mea aiurea pe căcaturi (ca să fiu corect mă certasem fără "m"-ul de la final).
  Pe lângă noi, din sens opus fără să folosească banda de leneși, a trecut o fetiță pe skateboard. Cred că nu avea mai mult de 12 ani dar sunt sigur că nu avea picioare. Deloc. Fetița asta era un ciot pe un skateboard dând din mâini pe jos ca să îi avanseze vehiculul. Era extrem de mică, parcă nici trup nu avea mult. Era îmbrăcată într-un hanorac verde fosforescent, poate și pentru a fi mai ușor observată. Brunetă și cu ochelari (normal, de pe ar fi avut o vedere perfectă?!). Părea ca nu are nici bazin și nici stomac, atât de mic era acest ciot așezat pe skate. Cam patruzeci de centimetri de la sol, cu tot cu placă.
  Fetița pe roți era în aeroport la Istanbul. Călătorea undeva. Singură. Sau așa părea. M-am uitat la Jesus și el la mine, îmi venea să-l întreb de tizul lui. Ce face, ce zice, ce părere are, dacă îi mai pasă, d'astea.
Vă reamintesc: uitați-vă în sus, să știți ce vă doriți, unde vreți să ajungeți, să rămâneți motivați. Uitați-vă apoi în jos ca să vă amintiți că sunteți fericiți cu ce aveți acum și că veți lupta să vă fie mai bine dar râzând. Și când vă uitați în jos, să fiți cu băgare de seamă, poate o vedeți și pe fetița pe roți că tare mică era.